“Een bewogen jaar”

Een zeer lastige en emotionele periode hebben we achter de rug. Het jaar 2021 stond in het teken van de Alpha, Delta en Omikron varianten die voor ons slechts Abra Kadabra zijn. Wie zou die namen eigenlijk verzinnen. Die Alpha kan ik nog bedenken. De eerste letter van het Griekse Alfabet. Waarom dan geen Beta als beste tweede? We zullen het waarschijnlijk nooit te weten komen. Het gaat alleen maar over speculatie en aannames van wat er mogelijk kan gebeuren. We worden alle kanten op geslingerd qua gedachten.

Omikron blijkt ook verkrijgbaar als strooizout, zag ik onlangs op Facebook. Het heeft iets weg van een biologische oorlog zonder de vijand te kennen die hem heeft ontwikkeld. Was het die vleermuis op de markt in China? Op dit moment hou ik me vast aan het toekomstbeeld dat het beter gaat volgend jaar.

Gisteren was er goed nieuws. We hebben een nieuwe Minister van Financiën, Sigrid Kaag. Laten we hopen dat ze gauw met goed nieuws komt en kan bevestigen dat we inderdaad worden gecompenseerd met een verlaging van de gasbelastingen, zodat we er weer lustig op los kunnen stoken. Vandaag hebben we geluk met de weergoden, dertien graden op oudjaar is bijzonder. Eigenlijk vind ik dat we niet te veel moeten klagen want we hebben bijna allemaal te eten en onderdak! Dus stel ik voor dat we ons voornemen meer aan de toekomst te denken en dit maar even moeten accepteren, zodat het luchtiger aanvoelt. De webwinkels hebben het nog nooit zo druk gehad en dat weerspiegelt voor een groot deel hoe goed we het hebben.

Eergisteren kwam ook het goede nieuws dat die zogenaamde Omikron wel eens mee kon vallen qua heftig ziektebeeld. Laten we het hopen dat die Engelse onderzoeker niet te veel ‘Guinness’ had verorbert toen hij die ontdekking had gedaan. Het bericht kwam uit de: ‘Guardian’, een gerespecteerde krant in Engeland.

Op naar 2022 zou ik zeggen en ik wens u dan ook een financieel stabiel jaar met nieuwe mogelijkheden qua werk. Een perfecte gezondheid zonder besmettelijke toestanden en een Omikron die inderdaad meevalt, zodat we weer normaal contact kunnen onderhouden en dat we die anderhalve meter toestanden kunnen vergeten en er later om kunnen lachen als we de kleinkinderen er over vertellen. Troost voor een ieder die een dierbare is verloren in de strijd tegen welk virus dan ook. Gezelligheid als vanouds met veel gezonde eetmomenten met dierbaren aan diezelfde tafel vergezeld met een goed glas wijn, rood of wit naar wens. Een jaar zonder veel klimaatstoringen zoals in de VS en Azië waar de mensen hun huis en bezittingen zijn verloren na heftige cyclonen, stortbuien en of vulkaanuitbarstingen, zoals op La Palma. Ook wens ik u wijsheid toe bij een wandeling in de buurt waarbij het van belang is goed op te letten zodat u die vervelende klote tegel niet over het hoofd ziet, zodat u niet struikelt, want dat is verschrikkelijk nietwaar? Ook is het oppassen geblazen met de snelheid die men hanteert in de automobiel of op de motor, zodat er geen ongewenste post op de deurmat valt en schrikt van de opgelegde schikking van het justitieel incassobureau. Ik wens u daarmee veel wijsheid en voorzichtigheid toe, zodat er volgend jaar minder ongevallen plaatsvinden.

Mocht u gaan klussen in huis dan is het oppassen geblazen met het instabiele huishoudtrapje waar veel huishoudelijke ongevallen mee plaatsvinden. Vooral het gebruik van een Stanleymes is gebaat bij voorzichtige snijbewegingen, waarbij men dient op te letten niet uit te schieten, zoals mij ooit is gebeurd. Even snel het tapijt doorhalen met een gebogen tapijtmesje en ik schoot pardoes in mijn grote teen, dwars door mijn dure Moccasins en na het uitdoen van die schoen de schrik dat mijn halve teen er af lag. Volgens de arts in het ziekenhuis had ik alle geluk dat de pees niet was geraakt en kon ik na enkele hechtingen hinkend de EHBO afdeling weer verlaten. Zodra ik een Stanley mes zie denk ik daaraan. Dus wens ik u wederom veel wijsheid en voorzichtigheid toe voor het nieuwe jaar.

Kortom: “Een fijn, gezond, wijs, financieel goed of beter, rust, overzichtelijkheid, vriendelijkheid, emotioneel goed, met afslankmogelijkheden, stoppen met roken, een heerlijk glaasje wijn bij het eten, uitzicht op een vakantiemogelijkheid, meteorologisch geweldig, auto-onderhoudstechnisch goed, gezond wandelend, met een goede verstandhouding met de buren, met veel familiemomentjes, fijn jaar toe. Tot volgend jaar.”


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


“Een bewogen jaar”

“Een bewogen jaar”

Kan een term u gelukkig maken?

“Viagra-nieuws”

“Logistieke specialist”

“Potage aux viande”