“Flitspalenplanning”

Bijna twee jaar zonder werk. Balen als een stekker. Zou er nog een baan geschikt zijn voor iemand van mijn leeftijd. Ik voelde me nog te goed om mijn tijd op de bank te verdoen. Bankhangen en dat terwijl ik altijd heb gezegd: Waar een wil is, is een weg. Waar dan? is nu mijn grootste vraag. Ruim twee jaar op ‘Indeed’ aan het kijken en ik geef niet op hoor. Dat ligt niet in mijn karakter. Ah, daar verschijnt weer een alert van Indeed. Bij de gemeente zoeken ze iemand die wordt geacht de planning te verzorgen. Er staat een contactpersoon vermeld, info bij de heer Emiel Plat, afdeling infra. Plannen kan ik wel, tijd zat immers. Durf ik hem te bellen? Ja, waarom niet. Het gaat om de planning van flitspalen. Mijn interesse is gewekt. In het verleden heb ik een behoorlijke portie ervaring opgedaan met die fotopalen. Haten is het juiste woord. Wel een leuk idee om er nu iets aan te kunnen verdienen.

Ik weet hem te overtuigen om mijn verhaal aan te horen en we plannen de afspraak bij hem op kantoor. Het is even zoeken naar de juiste afdeling, maar ter plaatse word ik hartelijk ontvangen door de heer Plat. Na een kop koffie en wat sociaal geleuter steek ik van wal. “Kijk Emiel, in de jaren ’80 toen de flitspalen voor het eerst werden geplaatst heb ik mijn eerste ervaring opgedaan. Het was in Dordrecht. Koste me driehonderd en zestig gulden en dankzij een portie geluk mocht ik mijn auto behouden. De rechter was mild en begreep mijn excuus. Er was een storing opgetreden bij een klant en de nood was hoog, daarom de rechtervoet iets meer gestrekt dan gewoonlijk. Slechts een proeftijd van twee jaar en dan die geldboete.” Emiel probeert me te onderbreken, maar ik ga door. “De tweede ervaring was in Den Haag. Na het uitgaan en gelukkig na de proeftijd van twee jaar was het weer raak. Een dwangbevel om voor te komen vanwege te hard rijden. Wederom ben ik behoorlijk geschrokken. Op de bewuste dag van de zitting had ik de keuze, of naar die rechtzaak of de afspraak bij die nieuwe mogelijke klant. Ik koos dus voor die klant, want dat levert immers geld op en die rechtzaak kostte alleen maar geld. Ik weet ook nog precies waar die paal stond. Dus Emiel wat doet deze jongen, die gaat zich specialiseren in het ontdekken van mogelijke plekken waar die klote dingen staan.”

“Nu dacht ik, het is beter om er wat aan te kunnen verdienen. Vandaar dat ik hier zit. Gezien mijn ervaringen is het goed om gelijk te kunnen beginnen. Kunnen we starten met geld binnenharken, vind je ook niet? Heb je het contract al klaarliggen?”
“Nee, nee” stamelt Emiel. “Zo snel gaat dat hier niet.”
Waarop ik antwoord: “Nou moet je me niet in de maling nemen Emiel, want als ik geflitst wordt door zo’n rot ding, ligt binnen een week de brief op de mat. Snelheid is dus gewenst had ik begrepen. Ik kan vrijwel direct beginnen. Wat denk je van aanstaande maandag?”
Emiel trekt wit weg en zegt: “Echt zo snel gaat dat hier niet er zijn procedures voor.” Waarop ik antwoord: “Wat is dan nu de volgende stap?”
“Wij verzamelen alle kandidaten en dan wordt er een keuze gemaakt.”
“Wat vind je van mijn ervaring op dit gebied?” Waarop hij stamelend antwoordt: “Dat is veelbelovend.”

“Dan zijn we toch klaar, pak zo’n contract en we gaan van start. Dat scheelt jullie en mij veel tijd en kan de planning van start gaan aanstaande maandag.” Uiteindelijk ben ik de deur gewezen. Het ging ze allemaal te snel. Niets snap ik van die ambtelijke molen. Dan maar weer op de bank hangen!

Twitter Facebook LinkedIn Volgen


“Flitspalenplanning”

“Een bewogen jaar”

Kan een term u gelukkig maken?

“Viagra-nieuws”

“Logistieke specialist”

“Potage aux viande”